کارت گرافیک چیست

کارت گرافیک چیست؟

کارت گرافیک چیست؟

کارت گرافیک یک قطعه در سخت افزار کامپیوتر است که وظیفه تولید کردن تصاویر را دارد. همان تصاویری که شما در صفحه مانیتور خود مشاهده می‌ کنید.  این قطعه مسئولیت تولید (رندر کردن) تصاویر برای مانیتور را دارد. کارت گرافیک با تبدیل داده ها به سیگنالی که مانیتور بتواند تشخیص بدهد این مسئولیت را انجام می‌دهد. بدیهی است هر چه کارت گرافیک شما بهتر باشد تصاویر باکیفیت‌تری خواهید داشت. کارت گرافیک برای گیمرهای حرفه ای مسئله مهمی است. همچنین اشخاصی که در زمینه تولید انیمیشن فعال هستند و نیاز به رندر گرفتن های طولانی مدت دارند به کارت گرافیک قدرتمند نیازمندند. در ادامه هر نکته ای که لازم است درباره کارت گرافیک در لپ تاپ، کامپیوتر، آیمک و یا حتی گوشی موبایل خود بدانید را به شما خواهیم گفت.

کارت گرافیک

انواع کارت گرافیک

یکپارچه (Integrated)

کارت گرافیک یکپارچه، کارت گرافیک قرار گرفته شده در مادربورد است و آن را در لپ تاپ ها و کامپیوترهای استاندارد مشاهده می کنیم. این کارت گرافیک ها به صورت افزوده شده (add-in) نیستند.  این نوع کارت های گرافیک قیمت کمی دارند اما به راحتی آپگرید نمی‌شوند. کاربرد کارت گرافیک های یکپارچه در سیستم هایی است که برای انجام کارهای معمولی مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای کارت گرافیک یکپارچه عبارت است از:

  • اندازه کوچک تر
  • مصرف برق کمتر
  • تولید گرمای کمتر
  • عدم نیاز به کولینگ اضافه
  • نیاز به صرف هزینه جداگانه ندارد.

 و از معایب کارت گرافیک یکپارچه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاربری محدود
  • قابل آپگرید و قابل جدا شدن نیست.
  • مناسب گیمینگ نیست.

کارت گرافیک مستقل یا مجزا (Discrete)

 این نوع از کارت گرافیک یک قطعه خارجی است که به‌عنوان یک جزء اضافی روی مادربرد افزوده می‌شود.همان طور که پیش تر اشاره کردیم سیستم های عادی  نیاز به کارت گرافیک خارجی ندارند چون که کارکردشان در کارهای ساده و روتینی مثل ایجاد فایل و استفاده از نرم‌افزارهای مختلف خلاصه می شود. برای کاربرانی که بازی‌هایی با وضوح بالا و یا ویرایش ویدیو یا عکس انجام می‌دهند به کارت گرافیک مجزا نیاز است. از سازندگان اصلی کارت گرافیک مجزا می‌توان به NVIDIA و AMD اشاره کرد.  همچنین این نوع کارت گرافیک ها برای کسانی که می‌خواهند با آپگرید کردن کارت گرافیک، سیستمشان را بهتر کنند مناسب هستند.

مزایای مجزا بودن کارت گرافیک

  • بالا بردن سرعت پردازش
  • کیفیت بهتر تصاویر
  • پشتیبانی از تصاویر با فریم بالا
  • امکان جابجایی و انتقال
  • امکان ارتقای آسان
  • مناسب کارهای گرافیکی سنگین
  • مناسب بازی های کامپیوتری

معایب مجزا بودن کارت گرافیک 

  • هزینه بالا
  • امکان آسیب دیدن در هنگام جابجایی، نصب و جداسازی
کارت گرافیک
برندهای معروف کارت گرافیک

 بازار صنعت کارت گرافیک بسیار رقابتی است و دارای چندین تولید کننده برجسته در سراسر جهان است. هر کدام از این برندها به دلیل تولید GPU و کارت های گرافیکی که بخش های مختلف بازار را تامین می کند، شناخته شده هستند. بازار پردازنده های گرافیکی به طور ویژه در اختیار سه شرکت می باشد. انویدیا، ای ام دی و اینتل. دیگر شرکت های تولید کننده سخت افزار مثل ام اس آی و ایسوس و …. با بهره بردن از تراشه های اصلی این برندها اقدام به تولید انواع مختلفی از کارت های گرافیک می کنند.

NVIDIA یکی از شناخته شده ترین تولیدکنندگان در صنعت کارت گرافیک است. پردازنده‌های گرافیکی NVIDIA به دلیل عملکرد استثنایی و فناوری‌های پیشرفته مانند Ray Tracing و DLSS، به طور گسترده برای بازی، هوش مصنوعی، محاسبات علمی و یادگیری عمیق قابل استفاده می باشند. خط تولید این شرکت شامل طیف گسترده ای از پردازنده های گرافیکی از مقرون به صرفه گرفته تا کارت گرافیک‌های گیمینگ پیشرفته می باشد.

AMD یکی دیگر از بازیگران اصلی در بازار کارت گرافیک است. آنها کارت های گرافیک را با نام Radeon را ارائه می دهند که با  NVIDIA رقابت کنند. AMD به دلیل تاکید بر مقرون به صرفه بودن و عملکرد در بخش های میان رده  شناخته شده است.  این موضوع آنها را به گزینه ای محبوب در میان گیمرهایی که قیمت برایشان اهمیت دارد تبدیل می کند. پردازنده‌های گرافیکی آن‌ها همچنین در کنسول‌های بازی مانند پلی‌استیشن و ایکس‌باکس استفاده می‌شود و حضور آن‌ها در صنعت بازی را پر رنگ تر می‌کند.

بازار کارت های گرافیک به طور مداوم در حال پیشرفت است و محصولات و فناوری های جدید به طور مرتب معرفی می شوند و چشم انداز پر جنب و جوش و رقابتی را برای مصرف کنندگان و حرفه ای ها تضمین می کنند. در نتیجه شمار تولیدکنندگان زیاد است اما دو برند AMD و NVIDIA مطرح ترین برند تولید کننده کارت های گرافیک می باشند.

سخن آخر

 کارت‌های گرافیکی طی زمان دستخوش تغییرات زیادی شده اند و قطعا در آینده نیز شاهد پیشرفت‌های هیجان‌انگیزتری در عملکردشان خواهیم بود.  کارت گرافیک فقط یک قطعه سخت افزاری نیست بلکه می توان گفت یک دروازه‌ای است به دنیایی از امکانات بصری و محاسباتی و از اهمیت بسیاری در دنیای تکنولوژی برخوردار است. کاربرد این قطعه بسیار گسترده است چه در ساخت دکل های بازی و چه برای تماشای جلوه های بصری خیره کننده یک فیلم نقش بسزایی دارد. در نتیجه، کارت گرافیکی که انتخاب می کنید نقشی اساسی در کیفیت کار شما ایفا می کند. بنابراین، چه یک متخصص باتجربه یا یک تازه وارد کنجکاو باشید، دنیای کارت‌های گرافیک از جذابیت بالایی برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!